Groen spaardeposito

Over een groen spaardeposito ontvang je net als bij een groene spaarrekening rente over je spaargeld. Daarnaast wordt het spaargeld dat je op het groen spaardeposito inleg ook geinvesteerd in duurzame initiatieven. Waarin verschilt een groen spaardeposito dan van een een groene spaarrekening?

Groene spaarrekening met voorwaarden

Een groen spaardeposito is in principe een groene spaarrekening alleen met voorwaarden. Een van de meest kenmerkende voorwaarden van een deposito is dat je het spaargeld voor een vooraf afgesproken periode vast zet. Over het algemeen geld hoe langer je spaargeld vast staat op een groen spaardeposito hoe hoger de rente zal zijn.

Aanvullende voorwaarden groen spaardeposito

Er zijn ook spaardeposito’s met aanvullende voorwaarden. Deze voorwaarden hebben betrekking op het tussentijds (binnen de looptijd) bijstorten en opnemen van het groen spaardeposito. Wil je spaargeld op een groen deposito onderbrengen dan doe je er goed aan om deze aanvullende voorwaarden vooraf helder te hebben. Sommige partijen brengen namelijk een boete in rekening wanneer je tussentijds geld op het deposito wilt bijstorten of van het deposito wilt opnemen.

Spaardepositos met elkaar vergelijken? Kijk dan op deze pagina voor meer info.

Is een groen spaardeposito iets voor mij?

Kun je spaargeld voor een langere periode missen en hecht je waarde aan duurzame initiatieven? Dan is een groen spaardeposito iets voor jou. Met een groen spaardeposito profiteer je namelijk van een vaste spaarrente die in de meeste gevallen hoger is dan de variabele spaarrente die je op een groene spaarrekening ontvangt.